رابرت ماینر از دهه 80 میلادی به عنوان یک از مدرسین بسیار قوی بازار سرمایه مطرح است؛ علاوه بر این ایشان از معامله گران نسبتا قهاری است که تقریبا همه ساله در مسابقات مهم و جهانی تحلیل تکنیکال شرکت می کند و معمولا از رتبه های برتر این مسابقات است.
مشخصات کتاب
عنوان کتاب |
داینامیک تریدینگ |
عنوان اصلی |
Dynamic Trading |
مولف |
رابرت ماینر – Robert Miner |
مترجمان |
ابراهیم صالح رامسری |
ناشر |
آراد |
زبان |
فارسی |
شابک |
9789642522132 |
ردهبندی دیویی: |
332.6322 |
چرا استراتژی ماینر یکی از بهترین هاست؟
استراتژی ماینر یک استراتژی ساختارمند با ساختاری بسیار محکم است. معامله گران در استراتژی های خود اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. مثلا بیل ویلیامز و جورج سوروس به درصد معاملات موفق اهمیت چندانی نمی دهند و تنها به دنبال کسب سود قابل توجه در معاملات سودده هستند. در استراتژی آقای رابرت ماینر درصد موفقیت معاملات سودده از اهمیت ویژه برخوردار است و این مهم را با تعیین نقاط ورود دقیق حاصل می کند.
آقای ماینر با جزئیات قابل توجهی از امواج الیوت در معاملات خود بهره گیری می کند و مدعی است در هر سبکی و با هر الگویی قابل پیاده سازی است. آقای جیمی جانسون، یکی از اعضای تیم داینامیک تریدینگ مطالب این کتاب را با تکنیک های دیگری غیر از الیوت نظیر چنگال اندرو، کانال و … نیز بهره گیری می کند و نتایج بسیار خوبی حاصل می شود.
چرا مطالعه داینامیک تریدینگ را توصیه می کنیم؟
کتاب داینامیک تریدینگ، اولین کتاب آقای رابرت ماینر، در سال 1997 میلادی نگاشته شد و دو سال بعد در سال 1999 به عنوان کتاب برگزیده در زمینه معامله گری شناخته شد. این کتاب توسط آقای ابراهیم صالح رامسری به فارسی برگردانده شده است. جناب رامسری نکاتی را به عنوان توضیحات مترجم به کتاب افزوده اند که سبب فهم هرچه بهتر آن شده، به طوری که از معدود کتاب هاییست که مطالعه ترجمه آن را بیش از مطالعه اصل کتاب توصیه می کنیم.
بسیاری از افراد معتقدند اگر کتاب دوم آقای رابرت ماینر “بهترین استراتژی معاملاتی با بیشترین شانس موفقیت“، را مطالعه کنید، دیگر نیازی به مطالعه کتاب داینامیک تریدینگ نیست؛ اما این اعتقاد چندان درست نیست، چرا که در این کتاب تکنیک های اجرای ابزارهای قیمتی و زمانی بسیار بهتر از آنچه در کتاب دوم ایشان آمده، توضیح داده شده است. از این رو مطالعه این کتاب به افرادی که در سطح پیشرفته اجرای ابزارهای قیمتی و زمانی نیستند و تسلط چندانی بر تکنیک ها ندارند اکیدا توصیه می شود. آقای ماینر در این کتاب به خوبی مطالب را دسته بندی کرده؛ از طرفی آقای رامسری خلاصه ای از نکات را به صورت جدول در پایان ترجمه کتاب آورده اند که بسیار ارزشمند است و چه بسا به اندازه کل کتاب ارزنده باشد؛ زیرا به منسجم شدن ذهن معامله گر کمک بسیار می کند.
حذفیات کتاب از دید حامد مصدقیان
یکی از مباحثی که در تحلیل زمانی با آن روبرو می شوید بررسی ابزار DTP است که تنها در نرم افزار داینامیک تریدینگ موجود است. پیشنهاد می کنیم این قسمت را نخوانید زیرا بک تست های انجام شده، عدم کارایی این ابزار را تایید کرده اند و علاوه بر این چنانچه حق اشتراک سایت داینامیک تریدینگ را داشته باشید و تحلیل های آقای رابرت ماینر که به صورت هفتگی روی سایت قرار می گیرد را دنبال کنید خواهید دید که خود ایشان به ندرت و تنها در شرایط خاص از این ابزار بهره گیری می کنند. همین مساله در رابطه با ابزار تایم لند که در کتاب “بهترین استراتژی معاملاتی با بیشترین شانس موفقیت” معرفی شده است نیز صدق می کند.
بخش دیگری که در این کتاب نیازی به مطالعه آن ندارید، نوع تریگر گیری و کندل های SKD و SD است که اگر دقت داشته باشید جناب رامسری هم در ترجمه کتاب اشاره می کند نیازی به چنین نوع نگاهی به بازار نداریم. چنانچه مایلید در این مبحث اطلاعات مستند تری کسب کنید کتاب “الگوهای شمعی ژاپنی” آقای استیو نیسون را توصیه می کنیم. کتاب “الگوهای شمعی ژاپنی” به تفصیل مبحث کندل استیک ها را مورد بررسی قرار داده است. البته در آن کتاب نیز مبحث ورود براساس کندل ها کمک خاصی به معامله گر نمی کند لذا مطالعه آن را توصیه نمی کنیم.
به طور کلی در همه کتاب ها مجموعه ای از حذفیات را معرفی می کنیم؛ اما لازم است بدانید که حذفیات بیان شده از ارزش کل کتاب نمی کاهد و بسیار مهم است که دیگر بخش های آن را با دقت بخوانید. مثلا در کتاب داینامیک تریدینگ که در اینجا خدمت شما معرفی کرده ایم، اطلاعاتی دریافت خواهید کرد که به شما در ساخت استراتژی و درک هرچه بهتر بازار کمک شایانی می کند.
برترین مکمل های داینامیک تریدینگ کدام کتاب ها هستند؟
اگر پیش از این کتاب “تحلیل موج های الیوت در بازار سرمایه“ آقای رابرت پریچر را مطالعه کرده باشید، این کتاب برای شما بسیار روان و قابل فهم خواهد بود. از طرف دیگر مطالعه کتاب داینامیک تریدینگ کمک می کند درک عمیق تری از مطالب کتاب آقای پریچر داشته باشید. اما در صورت مطالعه نکردن کتاب “تحلیل موج های الیوت در بازار سرمایه” و آشنا نبودن با تئوری امواج الیوت، مطالعه این کتاب برایتان گیج کننده خواهد بود و درکی از نحوه موج شماری رابرت ماینر نخواهید داشت. لذا در یک کلام می توان گفت مطالعه کتاب آقای پریچر کلید درک کتاب داینامیک تریدینگ است و این دو کتاب به یک دیگر متصل هستند.
همچنین مطالعه کتاب داینامیک تریدینگ به فهم هرچه بهتر کتاب “بهترین استراتژی معاملاتی با بیشترین شانس موفقیت” کمک قابل توجهی می کند. در کتاب داینامیک تریدینگ تکنیک ها و نحوه به کارگیری ابزار به خوبی توضیح داده شده و نکاتی در رابطه با اصول معامله گری در آن ذکر شده است که به خواننده کمک می کند نگاه معاملاتی تری به بازار داشته باشد.
چرا مطالعه این کتاب برای معامله گران الزامیست؟
در حالیکه اکثر مولفین کتاب های بازار سرمایه نگاه تحلیلی به بازار دارند، آقای رابرت ماینر دید معاملاتی به آن دارد و این مساله به معامله گران کمک می کند ذهنیت یک معامله گر حرفه ای را در خود تقویت کنند. بسیاری از افراد تکنیک های بسیاری بلدند اما درکی از نحوه به کارگیری آنها در کنار یکدیگر ندارند. تا اینجا با مطالعه کتاب های آقای نیما آزادی (دوئل با روند، واگرایی ها، رکن سوم بازار) و کتاب آقای رابرت پریچر (تحلیل موج های الیوت در بازار سرمایه) تکنیک های بسیاری آموخته اید و حال وقت آن رسیده است با مطالعه کتاب داینامیک تریدینگ ماشین معاملاتی خود را راه اندازی کنید.
اگر چه نحوه ساخت استراتژی و نگاه معاملاتی در کتاب دوم آقای ماینر بهتر مورد بحث قرار گرفته است، اما در این کتاب نکات ارزشمندی از لحاظ تکنیکی بیان شده است که نیازمند توجه ویژه است. یکی از این مباحث راهنمای ارائه شده برای سطوح معمول پایان موج های الیوت است که بسیار موثرند. همچنین نکات طلایی برای محدودیت های ورود به معامله که به معامله گر کمک می کند نقاطی که نباید وارد معامله شود را به خوبی شناسایی نماید و به عبارتی از زیان کردن پیشگیری کند.
از آنجا که این کتاب پیش نیاز کتابی است که هفته آینده خدمت شما معرفی خواهد شد توصیه می شود در طول هفته آتی یک بار آن را مطالعه نمایید.
اشتراکها: معرفی هفتگی کتاب | کتاب استراتژی های معاملاتی با بیشترین احتمال موفقیت - حامد مصدقیان