معرفی کتاب هنر جنگ اثر سان تزو

معرفی کتاب هنر جنگ

()

کتابی که در این مقاله قصد معرفی آن را داریم “هنر جنگ” به قلم آقای سان تزو است. این اثر فوق العاده پانصد سال پیش از میلاد مسیح در چین و در رابطه با فنون جنگی نگاشته شد. هنر جنگ در لیست 7 کتاب برتر استراتژی جنگی در چین بود و بسیار مورد توجه فرماندهان جنگی است. سوالی که پیش می آید این است که امروزه چه نیازی به مطالعه این کتاب داریم؟

مشخصات کتاب

عنوان کتاب

هنر جنگ

عنوان اصلی

The Art Of War

مولف

سان تزو – Sun Tzu

مترجمان

محمود حمید خانی

ناشر

سیته

زبان

فارسی

شابک

9786005253214

رده‌بندی دیویی:

355.02

چرا باید هنر جنگ را بخوانیم؟

     واقعیت اینجاست که سیستم فکری مطرح شده در هنر جنگ الگوی فکری بسیاری از افراد در زمینه کسب و کار و تجارت است؛ نکته حائز اهمیت آن است که این کتاب نه فقط در زمینه تجارت و کسب و کار کاربردی است که برای افرادی که با هدف تعالی فردی به مطالعه آن می پردازند  نیز مفید واقع می شود. زیرا هدف این گروه جنگ با درون است که به جهاد اکبر نیز تعبیر می شود.

     در دوره سفر قهرمانی هدف اصلی ما ساختن انسان بهتری از خودمان است. این هدف با غلبه بر عادات منفی و تبدیل آن ها به عادت های مثبت حاصل می شود. تبدیل شدن به انسانی بهتر با جنگ حاصل می شود. جنگ با عادات منفی خودمان که در طول زمان ایجاد شده اند. جنگ با روزمرگی و غمگین بودن و همانطور که می دانیم جنگ نیازمند استراتژی است.

هنر جنگ را چگونه باید خواند؟

     این کتاب به علت حجم کوچکی که دارد انسان را به اشتباه می اندازد که مطالعه آن وقت چندانی نخواهد گرفت. اما از آنجا که سطر به سطر آن نکات ارزنده و نیازمند تأمل دارد کتابی نیست که بتوان روزنامه وار از روی آن رد شد.

     هنر جنگ را لازم است از همان ابتدا با دقت و در دست داشتن قلم و کاغذ بخوانید، چرا که لازم است با خودتان روبرو شوید و این مساله نیازمند هشیاری است. باید از خودتان بپرسید در حال حاضر چه می کنید و قصد دارید در ادامه چه راهی را در پیش بگیرید. به عبارتی باید بدانید هدفتان از جنگ چیست.

     اگر هنر جنگ را با هدف بهبود کسب و کار مطالعه می کنید نکات را متناسب با این هدف یادداشت برداری کنید. اگر مقصودتان تعالی فردی است لازم است بدانید با چه موجودی در درون خودتان قصد مواجهه و پیروزی دارید. هرچه هدف واضح تر باشد ساختن استراتژی جنگی ساده تر و پیروزی نزدیک تر است.

مثال هایی از متن کتاب

     نحوه نوشتار هنر جنگ به صورت جملات کوتاه و نکات جداگانه است. برای نمونه در ادامه به دو نمونه از نکات کتاب اشاره می کنیم.

  • ژنرالی نبرد را می برد که محاسبات زیادی را در مورد جنگ در پیش رو در ذهن خود انجام داده است و فرماندهی که محاسبات معدودی انجام داده است نبرد را خواهد باخت.

     سان تزو به زیبایی بیان می کند جنگی که از قبل برای آن برنامه ریزی نشده باشد محکوم به شکست است. لازم است به گونه ای سیستم بچینیم که هر چه سریع تر دشمن را شکست دهیم و بیهوده درگیر جنگ نمانیم.

  • در جنگ هدف بزرگتان پیروزی باشد نه نبرد و عملیات طولانی.

     لازم است بدانیم چه کار می خواهیم بکنیم. بسیاری از افراد تصور می کنند همین که مشغول تلاش باشند کفایت می کند. این که ندانیم چه هدفی را دنبال می کنیم و صرفا تلاش کنیم تنها سبب هدر رفتن انرژی مان می شود.

     یکی از نکاتی که در مبحث تصمیم گیری در دوره سفر قهرمانی به آن اشاره شد برگرفته از همین نکته است. این که 24 ساعت شبانه روز و چه بسا ماه ها و سال ها درگیر یک تصمیم کوچک باشیم بدون نتیجه قابل قبول و موثر، همان نبردهای کوچکی است که ما را به پیروزی نمی رساند.

توصیه آخر

     ممکن است این کتاب در حوزه کسب و کار و تجارت نیز برای بسیاری افراد مفید باشد. پیشنهاد می کنیم اگر هنر جنگ را در راستای بهبود بهره وری تان در کسب و کار مطالعه می کنید به جای آنکه رقبا را به چشم دشمن بنگرید مشکلات و چالش های درون سازمانی را دشمن خود بدانید و سعی کنید بر آن ها پیروز شوید.

     در دوره سفر قهرمانی از نکات ارزنده این کتاب به کرات استفاده کرده ایم و خواهیم کرد. اما توصیه می کنیم حتما کتاب را تهیه و مطالعه کنید. چرا که در تمامی ابعاد زندگی تان بسیار کاربردی است و به رشد شما بسیار کمک می کند.

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا

دیدگاهتان را بنویسید